מי אנחנו

היחידה ללימודי שפות מרכזת את הוראת השפות הזרות באוניברסיטה העברית. מטרתה לעודד מצוינות בתחום זה ולהתאים את קורסי השפה לסטנדרטים בין-לאומיים. עם הקמת היחידה, בשנת 2017, קורסי השפה נבנו מחדש בהתאם למסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות (CEFR).

גישה זו מדגישה את מה שהלומד מסוגל לעשות בשפה, להבדיל מידע תאורטי על אודות השפה. שיטת הלימוד דוגלת ברכישת השפה מתוך שימוש בשפה עצמה. כל קורס שפה במתכונת החדשה מתנהל בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון. בצורה זו מבססים בו בזמן את מיומנויות ההבנה, ההפקה, והאינטראקציה ובונים ביטחון לפעול בשפה. התקן האירופי שם דגש רב על התקשורת עצמה – בכתב ובעל פה – וכן על אסטרטגיות למידה המאפשרות ללומדים ליזום ולנהל תהליכי למידה בכוחות עצמם ובכך להפחית תלות במורה. בנוסף, הגישה רואה בלומדי שפות סוכנים חברתיים העושים שימוש בכישורי שפה בהקשרים רב-תרבותיים כדי לתווך (mediate) בין אנשים ברמה הלשונית, הקונספטואלית והתרבותית.

התאמת תוצרי הלמידה למקובל באוניברסיטאות בחו"ל מאפשרת לסטודנטים להשתלב באופן הטוב ביותר בקורסי שפה במסגרת תוכניות לחילופי סטודנטים ופותחת אפשרויות חדשות להכרה בקורסי שפה שנלמדו בחו"ל. המעבר למתכונת העדכנית אף מעוגן בבחינות סטנדרטיות בין-לאומיות שמקנות תעודות המוכרות לצרכים אקדמיים ותעסוקתיים. מדובר בתוכנית ראשונה ועדיין יחידה מסוגה בארץ.

לאור הצלחת המתכונת החדשה להוראת שפות עלה הביקוש ללימודי שפות בקרב תלמידים שאינם זוכים ללמוד שפות במסגרת תוכניות הלימודים לתואר וכן מצד מתעניינים מחוץ לאוניברסיטה. לכן השקנו את מסגרת לימודי הערב Safot@HUJI המיועדת לכל מי שמעוניין ללמוד שפות באופן אינטנסיבי על פי תקן ה-CEFR. מוזמנים בחום!